Trosvik og NLI fikk storkontrakt med karbon-fangstanlegget på Norcem


– Vi er utrolig stolte, men også ydmyke for å halt i land denne prestisje-kontrakten sammen med NLI, sier adm. dir. i Trosvik Maritime AS, Jan Brønsten. Kontrakten omfatter leveranse av mekanisk fabrikasjon og installasjon til karbonfangstanlegget som er under bygging på Norcem i Brevik, og betyr flere års jobb for Trosvikgruppen.

– Det er moro at en slik kontrakt går til en lokal bedrift. Det er jo heller ikke feil at våre lokasjoner ligger så nær Norcem, med hensyn til effektivitet og – ikke minst – miljøavtrykk.

Skaper lokal vekst og arbeidsplasser
– Det er veldig stas at de valgte lokalt, og vi tror at verdien av en slik kontrakt kan gi stor verdi ut over selve leveransen, sier Brønsten. – Den kan fort bidra til å sette oss i posisjon til å kunne konkurrere om nye store prosjekter og oppdrag fremover.

Stor kontrakt
Storkontrakten ble sikret av NLI i samarbeid Trosvik og omfatter bl.a. prefabrikasjon og installasjon av 1000 tonn rørlinjer og stålkonstruksjoner, samt installasjon av mekanisk utstyr. Karbonfangstanlegget på Norcem skal stå ferdig i 2024. Det betyr sikker jobb for Trosvik Industri de neste par årene.

Vil du følge med på våre nyheter og prosjekter?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!